3 manieren waarop je je garage kunt inrichten

3 manieren waarop je je garage kunt inrichten

Het inrichten van de woning kan een lastige klus zijn. Wat past bij wat, Is het kleurgebruik wel goed, zijn de meubels niet te groot, enzovoorts. Maar wat te denken van de garage? Deze ruimte kun je namelijk op diverse manieren inrichten, zodat het daadwerkelijk een aanvulling van je woning wordt. We bespreken in deze blog daarom 3 manieren waarop je je garage kunt inrichten.

Je garage als stalling gebruiken

Omdat de garage vaak een ruime rechthoekige ruimte is, kun je deze ruimte prima als stalling gebruiken. Om optimaal van de ruimte gebruik te kunnen maken, kun je het beste stellingskasten aanschaffen waarin je je spullen netjes kunt stallen. Wil je de garage volledig als stallingsruimte gebruiken, dus ook spullen onder het plafond kunnen hangen? Dan raden wij je aan om als garagedeur voor een roldeur te kiezen. Roldeuren worden verticaal geopend. Hierdoor blijft het plafond vrij waardoor je alle ruimte in de garage kunt gebruiken.

Je garage tot kantoor ombouwen

Een optie die mensen vaak niet overwegen, is om de garage tot kantoor om te bouwen. Vanwege de vorm van de garage is deze ruimte daarvoor namelijk uitermate geschikt. Wel is het belangrijk dat je de garage goed isoleert omdat het anders erg koud kan worden, zeker in de winter. Wanneer je ervoor kiest om de ruimte tot een kantoor om te bouwen, is het belangrijk om er ook voor te zorgen dat de garagedeur goed geïsoleerd is. Er zijn tegenwoordig bijvoorbeeld geïsoleerde openslaande garagedeuren verkrijgbaar die tocht en kou prima kunnen weren.

Je garage tot extra woonruimte ombouwen

Hoewel het niet vaak wordt gedaan, kun je er ook voor kiezen om de garage bij de woning te trekken. Net als bij de keuze om de garage tot een kantoor om te bouwen, is het in dit geval ook van belang dat je de ruimte goed isoleert. Daarnaast kun je de garagedeur weghalen en de garagepoort dicht tegelen, zodat de ruimte een volwaardige aanvulling aan je woning vormt.

Zoals je hebt kunnen lezen kun je nog veel meer met een garage dan er alleen je fiets of auto in stallen. Wat heb jij met je garage gedaan? Laat het ons weten door gebruik te maken van het reactieformulier.